Club informatie

 

De geschiedenis:

Toerclub Axel werd opgericht op 5 december 1980 in café de Griete.
In die tijd was de naam Toerclub De Griete, een klein café waar wij nog regelmatig een stop maken, in een gehucht drie kilometer ten oosten van Terneuzen aan de Schelde.
In dat café, waar een groepje fietsfanaten in de gloriejaren van de Tour du Flic bijeen kwamen en een fietsclub oprichtten.

In 1988, acht jaar na de oprichting, ging de club naar Axel en werd het nieuwe clubhuis café de Witte Leeuw bij Miel Baert.
Twee jaar later verhuisde de TC Axel naar café Cambrinus.

Sinds 2017 bevindt het clublokaal in de Bourgondiër bij Absdale.

TC Axel is een club waar de gezelligheid en saamhorigheid hoog in het vaandel staat.

De club is aangesloten bij de grootste wielersportbond van Nederland: de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en bij de Vlaamse Bond voor Rijwieltoerisme (VBR).

Sterrittencompetitie

Elk jaar neemt TC Axel deel aan de ‘Sterrittencompetitie’.
Sterritten zijn fietstochten waarbij op een vastgestelde datum naar een vaste afmeldplaats wordt gereden.
Het zijn geen snelheidsritten!
Als deelnemer bepaal jezelf de route en vertrekplaats.
Het is gebruikelijk dat de leden van TC. Axel deelnemen aan deze competitie, waarvan het inschrijfgeld per deelnemende rit slechts €1,00 bedraagt.

Deze competitie duurt van begin april tot en met eind augustus en wordt georganiseerd door clubs in Nederland en België.
Het principe is: hoe meer ritten je rijdt hoe meer punten je kunt behalen als individueel lid en voor de club waarvoor je rijdt.
Aan het eind van deze competitie wordt gekeken welke deelnemers en deelnemende clubs de meeste punten hebben behaald.

Voor de winnaars worden elk jaar diverse trofeeën beschikbaar gesteld door de organisatie van de ‘Sterrenrittencompetitie’.

Meerdaagse tochten:

Hier moet men denken aan meerdaagse, door Toerclub Axel georganiseerde fietstochten in zowel binnen- als buitenland. Deze tochten kunnen onder meer worden gehouden in België, op Mallorca (Spanje) en in Frankrijk.