Land van R(h)ode tocht.

Land van R(h)ode tocht.

P6060011Zaterdag 6 juni was op ons toerbriefje de Rhodetocht vermeld. Ervaringen uit verleden leerde ons dat er heel wat klimwerk in deze rit was verwerkt met véél vals plat. Voor alle zekerheid de website van WTC De Statietrappers maar eens bezocht voor verder info. Hier werd de 105 kilometer toer omschreven als matig tot sterk heuvelachtig dus ik kon er met mijn P6060024100+ tegen aan want naar beneden gaat dan prima maar naar boven wordt het even iets harder werken. Nu nog wat mensen van TC Axel enthousiast maken voor deze rit, dus de vrijdag vooraf nog even een mailtje naar de leden versturen.

Naar aanleiding van de reacties hierop wisten we dat we niet alleen zouden gaan George en mijzelf. Zaterdagmorgen op tijd vertrekken om tijdig 08:00 uur aan het Hofplein bij BB te zijn. Daar stonden al verschillende leden te wachten en met een gastrijder hadden we 10 personen een leuke groep.

P6060016Esmiralda en de gastrijder gingen nog mee als een laatste test want zij vertrekken vrijdag 12 juni naar Reims voor de afsluitings rit van Top Bikers. Een vierdaagse fietstocht vanuit Reims (Fr) naar Terneuzen. Vrijdag worden zij weggebracht met de bus naar Reims. Zij (ongeveer 35 personen) vertrekken in de omgeving van Reims en fietsen in vier dagen dwars door Frankrijk en België naar het eindpunt in Terneuzen. In deze vier dagen leg je zeshonderd kilometer (gemiddeld honderdvijftig kilometer per dag) af op de fiets. Een team ervaren begeleiders draagt zorg voor voeding en het vervoer van de bagage.
Ik wens van hieruit namens TC Axel alle deelnemers mooi fietsweer en een behouden thuiskomst.

P6060015Nu verder met de onze tocht. Na in Melle te hebben ingeschreven voor de 105 km die onze voorkeur had boven de 125 km. vertrokken we om 09:00 uur aan de Rhodetocht. De eerste meters waren vlak maar al snel begon het te glooien en al zie je het niet je voelt het des te beter aan de kracht die je op de pedalen moet uitoefenen. Het weer was uitstekend stukken beter dan afgelopen zaterdag bij de koos Moerenhout Classic wat een wind en dan die regen nee dan hadden we het nu getroffen. De sfeer in de groep was ook goed en er kon wordeplaatsn gelachen al moest er soms door enkele wel diep gegaan worden om boven te komen. P6060023Gaande weg kregen we steeds meer oog voor de mooie omgeving en zeiden wat is de Zwalm streek een mooi stukje België. Maar er moesten zo hier en daar ook nog wat pukkeltjes worden beklommen en de ene is niet de andere dus af en toe moesten we diep in de beugel maar kwamen dan weer voldaan boven. Ook moesten we onderweg ondervinden dat de pijlen op het wegdek groot genoeg waren maar dat had best iets beter gemogen en tijdens een beklimming met boven een splitsing reden er enkele dan ook (de betere klimmers) verkeerd. P6060059P6060018Ik kon nog roepen en 2 draaiden er terug maar helaas 3 rijders gingen zo op in hun sportieve prestatie dat we ze niet meer zagen. Michiel kon vertellen dat dit vorig jaar ook was gebeurd. Wij besloten gewoon de route te blijven volgen en ze zouden vanzelf wel achterop komen want ze zien op den duur toch geen route pijlen meer. Het duurde nog tot de eerste stop na 47 kilometer en we zaten al aan de koffie toen onze verloren zonen kwamen aanrijden. We waren bijna op de helft en de sfeer zat er nog goed in al wisten we dat we nog genoeg moesten klimmen o.a. de Steenbeekberg plotseling is die daar niet goed geschakeld staan is gewoon te voet en de Molenberg. Zonder lekke banden en verdere ongemakken kwamen we nog steeds verkerend in de goede flow terug in Melle met 104 kilometer op de Garmin. P6060076Na ons te hebben omgekleed was het tijd om op het terras nog wat vocht aan te vullen. Op naar de volgende en daar zal zeker “Melle-Muur-Melle” bij zitten die op de kalender staat voor zaterdag 15 augustus.

(Overige foto’s fotoboek/album 2015)

Volgend bericht

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.