Jan Jansen Classic 2015

1e nieuwsbrief Jan Janssen Classic 2015

6e Lustrum Jan Jansen Classic 2015

Beste fietsliefhebber,

Met veel plezier nodigen we u uit deel te nemen aan de Jan Janssen Classic of de Hel van Ede-Wageningen (HvEW), op zaterdag 20 juni 2015. Het wordt dit jaar een heel bijzondere dag, want we vieren het zesde lustrum van de JJC. Maar ook staan we dit jaar stil bij de 75e verjaardag van onze naamgever en legendarische Tour de Francewinnaar Jan Janssen!  En dat is reden voor een extra feestelijke tocht!

Wie zijn wij?
De Toerclub Wageningen in 1979 opgericht en aangesloten bij de NTFU, vierde vorig jaar haar 35-jarig bestaan, onder andere met een enerverende lustrumtocht naar de Mont Aigoual (Zuid-Frankrijk), bekend van het boek De Renner van Tim Krabbé. We hebben 325 actieve leden, waaronder vele toerfietsers en een MTB-groep, die in de winter versterking krijgt van het wegpeloton op de mountainbike. Deze club organiseert jaarlijks een zevental tochten met verschillende ritafstanden, waaronder de Jan Janssen Classic en HvEW. In 1985 lanceerden TCW’ers  de ‘Hel van Wageningen’, als initiatief om een fietsklimtocht te realiseren ten noorden van Limburg. Na enkele jaren werd de tocht omgedoopt tot ‘Jan Janssen Classic’, ter ere van de nationale vedette. Jan Janssen is elk jaar in Wageningen bij ‘zijn’ tocht aanwezig en rijdt dan nog steeds zijn rondje mee! In 2000 werd de mountainbiketocht toegevoegd, die de oude naam van de JJC mee kreeg, met Ede als toevoeging: ‘Hel van Ede-Wageningen’. Daarmee wordt de samenwerking met de Wielervereniging Ede benadrukt. De MTB-tocht is aantrekkelijk voor mountainbikers, vooral omdat er in de zomer zo weinig veldtochten zijn! Bijzonder is dat jaarlijks zo’n 150 vrijwilligers van de TCW en andere organisaties meewerken aan het realiseren van beide tochten voor u!

En nu meer over 20 juni 2015!
2015 is een bijzonder jaar, alle reden dus om de JJC  een feestelijk tintje te geven. Dat doen we o.a. via het doorvoeren van allerlei vernieuwingen.

Wat kunnen we u melden?

 • De routes zijn vernieuwd, natuurlijk met behoud van de vele mooie, soms pittige klimmetjes.  In de verschillende parcoursen komt het 75e geboortejaar van Jan Janssen tot uiting. Gekozen kan worden uit routes van die deelbaar zijn door 75: 75km, 150 km,  en – voor de echte cracks- 225 km. Daarnaast zijn er tussenroutes van 125 en 200 km.
 • Veel meer deelnemers dan voorheen zullen het unieke, heuvelachtige gebied van de Posbank gaan doorkruisen (alleen voor de 75 km deelnemers is dit net buiten bereik).
 • Voor de mountainbikers zijn er routes van 55, en 95 km met een minimum aan geasfalteerd wegdek. Dit maakt met name de langste afstand zwaar, maar veel wordt goedgemaakt door de prachtige omgeving.
 • Voor groepen wordt er  een nieuw en vereenvoudigd inschrijfsysteem ingevoerd.
 • Er komt een speciaal jubileumshirt, waarover in de volgende edities van de nieuwsbrief meer bekend wordt gemaakt.
 • Een veranderde opzet van de gebruikelijk pastamaaltijd door een nieuwe cateraar.​

Helaas hebben we na vele jaren het contract met onze hoofdsponsor Eneco niet kunnen verlengen. We danken Eneco hartelijk voor de jarenlange ondersteuning die ze hebben gegeven aan de professionele uitstraling van ons evenement. Inmiddels wordt er druk naar extra  sponsors gezocht. Sponsoren kunnen zich melden bij info@janjanssenclassic.nl; ook als u belangstelling heeft voor de huur van een standplek bij de start of in de Bongerd. Ook deelnemers wordt gevraagd ons te tippen met namen!

Wat gaat er niet veranderen?

 • Het inschrijfgeld per deelnemer voor elke afstand blijft onveranderd laag, te weten € 10,-
 • Het ondersteunen van het Fonds Gehandicaptensport. Al enkele jaren gebeurt dit. Van het inschrijfgeld wordt € 1,- per deelnemer gereserveerd voor dit goede doel. In 2014 werd maar liefst € 9.037,- naar hen overgemaakt!. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dat gebeurt door middel van het financieren van sportevenementen, het beschikbaar stellen van subsidies aan sportorganisaties zonder winstoogmerk, het werven van (financiële) middelen en het geven van voorlichting.
 • De gastvrije sfeer en de uitstekende organisatie, verzorgd door de vele vrijwilligers van Toerclub Wageningen en andere organisaties.
 • De verzorging met eten en drinken onderweg bij onder andere  Cafe Heideroos in Eerbeek, een speciale verzorgingspost voor wielrenners
 • Pleisterplaatsen: Pannenkoekenhuis Het Uilenbos in Lunteren en het clubhuis van Toerclub Wageningen
 • De unieke start en finish locatie op de campus van Wageningen UR, waar uw auto bijna naast de deur kan staan en die beschikt over 10 ruime kleedkamers met ruim voldoende douches.
 • De veiligheid en ondersteuning onderweg door ons team van verkeersbegeleiders,  motorrijders, EHBO-ers .
 • De unieke begeleiding van het team van sportmasseurs uit de provincie Gelderland, het NGS.
 • De unieke ondersteuning van diverse sponsoren, zoals Rabobank Vallei en Rijn, die ons inmiddels voor de 15e keer meefinanciert. Daarnaast zijn er Canon Business Center Zwolle, Blue Mountain Koffie, Powerbar, Snelle Jelle, Vittoria, Shimano, Sportsbalm en Fietsenspeciaalzaak Nol Mastbergen uit Renkum.
 • Muziek op het parcours en na afloop bij de finish om onder het genot van een drankje of een hapje eten nog even na te praten.

De inschrijving start op 1 februari!
Wilt u erbij zijn, schrijf u dan in via onze website www.janjanssenclassic.nl. De inschrijving gaat 1 februari 2015 open. Het is verstandig dat snel te doen, want er zijn 5200 plaatsen voor wegfietsers en slechts 800 voor MTB’ers. Verder zijn de daginschrijvingen ook € 5,- pp duurder. In de volgende nieuwsbrieven wordt meer ruimte gegeven aan onze sponsoren om niet alleen aandacht te besteden aan hun naam en of product maar ook om aantrekkelijke aanbiedingen te doen.

We verheugen ons op een grote toeloop op 20 juni.
Tot ziens dus!

Vriendelijke groet,
De organisatie van JJC en HvEW

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.